CleanPort Managed SecurityCleanPort Managed Security
English Deutsch Nederlands11-03-2010

Avira neemt CleanPort over als basis voor nieuwe business unit

Tettnang / Doetinchem, 12 maart 2010 - Avira, de Duitse aanbieder van IT-beveiligingsoplossingen heeft per 1 maart 2010 CleanPort B.V. uit Doetinchem overgenomen. CleanPort B.V. is gespecialiseerd in anti-spam- en anti-virusoplossingen, die als Managed Services worden geleverd aan zakelijke gebruikers en Service Providers in Europa. De overname vormt het begin van de nieuwe business unit Avira Managed Security Services (AMSS), waarin Avira managed diensten gaat aanbieden aan haar klanten. Met Avira Managed Security Services breidt Avira haar productenportfolio verder uit en wordt de positie op de internationale IT-beveiligingsmarkt verder versterkt. Tot de overname behoren ook ISP Services B.V., een dochteronderneming van CleanPort B.V., en Nextidentity B.V, beiden gevestigd in Doetinchem. ISP Services bechikt over een eigen datacenter van waaruit datacenter-diensten geleverd worden, terwijl NextIdentity gespecialiseerd is in web development.

"Met Avira Managed Security Services bieden wij onze meer dan 100 miljoen gebruikers over de hele wereld een nog uitgebreidere reeks Services, gebaseerd op de “proven technology” van CleanPort. Gebruikers kunnen de beveiligingsproducten van Avira op deze manier nog eenvoudiger integreren in hun IT-omgeving, zowel via lokaal geïnstalleerde oplossingen als via online beschikbare Managed Security Services. Bovendien zijn wij ervan overtuigd, dat de overname van CleanPort ons een goede uitgangspositie verschaft voor het ontsluiten van andere markten," aldus Tjark Auerbach, oprichter en CEO van Avira GmbH.

"Avira geldt als één van de pioniers op het gebied van IT-beveiliging en is gespecialiseerd in anti-virus software. Deze marktpositie wordt nu uitgebreid met omvangrijke knowhow op het gebied van Managed Security Services, zodat gebruikers voortaan ook 'in the cloud' op de expertise van Avira kunnen vertrouwen. Door het aanbod uit te breiden komt Avira tegemoet aan de toenemende vraag naar extern beheerde beveiligingsoplossingen en worden de nationale en internationale expansie van de onderneming verder ondersteund," aldus Jeroen Oostendorp, algemeen directeur van CleanPort B.V., die vanaf heden bij Avira een belangrijke rol zal gaan spelen op het gebied van Managed Security Services.

CleanPort B.V., ISP Services B.V. en Next Identity B.V. gaan volledig deel uitmaken van Avira. De huidige vestiging van de bedrijven in Doetinchem zal tevens de nieuwe vestiging voor Avira in Nederland gaan vormen. Daarmee heeft de IT-beveiligingsexpert met het hoofdkantoor in Tettnang aan de Bodensee wereldwijd acht vestigingen. Binnenkort zal Avira tevens vestigingen openen in China en de VS, en daarnaast een viruslab opzetten in Azië.

Over CleanPort
CleanPort B.V. is in 2001 opgericht door de huidige algemeen directeur Jeroen Oostendorp, met als doel een managed oplossing aan te bieden voor e-mailfiltering die intuïtief en flexibel is en daarmee ook geschikt is voor kleinere bedrijven. De onderneming heeft deze managed services doorlopend aan de nieuwste technische ontwikkelingen aangepast en de oplossingen telkens weer verbeterd. Inmiddels heeft CleanPort zowel MKB bedrijven als enterprises en service providers als klant.

Contactgegevens:
CleanPort B.V.
Patrick van der Valk
Gildenbroederslaan 1
7005 BM Doetinchem
Telefoon: +31 (0)314 399930
E-mail: patrick.vandervalk@nl.cleanport.com
Website: http://www.cleanport.com

Over Avira
Avira GmbH is een wereldwijd toonaangevende producent van IT-beveiligingsoplossingen voor professioneel en privégebruik. Met meer dan 20 jaar ervaring geldt het bedrijf als een van de pioniers op het gebied van IT-beveiliging. Als stichtend lid van de vereniging "IT Security made in Germany" (ITSMIG e.V.) garandeert Avira bovendien dat zijn IT-beveiligingsproducten dataspionage onmogelijk maken.

Het hoofdkantoor van de Duitse IT-beveiligingsexpert is gevestigd in Tettnang aan de Bodensee. Verder heeft het bedrijf wereldwijd meerdere vestigingen. Avira telt ongeveer 330 werknemers en meer dan 100 miljoen privé gebruikers die gebruikmaken van het gratis antivirusprogramma Avira AntiVir Personal.

Onder de nationale en internationale klanten bevinden zich naast beursgenoteerde bedrijven ook vele kleine en middelgrote ondernemingen en educatieve en publieke instellingen. Avira zet zich niet alleen in voor de veiligheid van de virtuele wereld, maar ook voor de veiligheid van de wereld om ons heen via de Auerbach Stichting. De stichting werd opgericht door de grondlegger van Avira en steunt initiatieven van algemeen en maatschappelijk nut alsook kunst, cultuur en wetenschap.

Contactgegevens:
Avira GmbH
Elisabeth Rothbart
Lindauer Strasse 21
D-88069 Tettnang
Telefoon: +49 (0) 75 42 500 284
E-mail: elisabeth.rothbart@avira.com
Website: http://www.avira.de
Snelle Links > Downloads
> Gratis trial aanvragen
> Nieuwsarchief
> Een Vraag Stellen

Technische kenmerken
> E-mail stroom
> Filter Process

© 2001-2018, Copyright CleanPort | Cleanport is a trading name of Avira B.V.